nuvias logo

 

Nuvias neemt SIPHON Networks over

 

SIPHON Networks op het punt om uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk en in EMEA

 

London, England: 4th Oktober 2016: 13.00 BST - Nuvias Group, het pan-EMEA, hoogwaardige distributiebedrijf, heeft vandaag de acquisitie aangekondigd van SIPHON Networks, een toonaangevende Unified Communications (UC)-integrator van oplossingen en technologieën voor het kanaal. Volgens de overeenkomst zal Nuvias een aanzienlijke investering doen in SIPHON om de uitbreiding van de integrator te versnellen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in geheel EMEA.


Paul Eccleston, CEO van Nuvias Group, verklaarde: “SIPHON is een geweldig bedrijf met een uitzonderlijke reputatie in de UC-markt. Haar focus op een hoogwaardig service- en oplossingsaanbod voor het kanaal is perfect in lijn met de filosofie en strategie van Nuvias Group. SIPHON is ook een zeer goede aanvulling op de cyberbeveiligings-, geavanceerde netwerk- en UC-mogelijkheden van Wick Hill en Zycko, de bestaande bedrijven in de Group.”


SIPHON zal blijven opereren vanaf dezelfde locatie, met hetzelfde personeel en hetzelfde managementteam, geleid door Steve Harris, die als Managing Director zal aanblijven. “We zullen beschermen wat reeds is opgebouwd door SIPHON,” voegde Eccleston toe. “We zullen het bedrijf verbeteren door middel van de andere mogelijkheden in de Nuvias Group, en we zullen voor uitbreiding zorgen in heel EMEA.”


Steve Harris, Managing Director van SIPHON Networks, zei: “Dit is een geweldige kans voor het personeel, onze leveranciers en klanten van SIPHON. Het stelt ons in staat om onze groeiplannen te versnellen en geografisch uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk en EMEA, als onderdeel van een veel grotere organisatie die onze kernovertuigingen en inzet voor hoge serviceniveaus deelt, en die beschikt over de middelen om ons te helpen onze doelstellingen te realiseren.”

 

Over Nuvias Group
Nuvias Group is het pan-EMEA, hoogwaardige distributiebedrijf dat is opgebouwd door Rigby Private Equity (RPE) om de internationale gespecialiseerde distributie van waarde in IT te herdefiniëren. De Group voorziet in een gemeenschappelijk propositie en consistente levering in heel EMEA, waardoor kanaal- en leveranciers uitzonderlijke waarde kunnen leveren aan klanten en nieuwe normen voor succes in het kanaal mogelijk worden gemaakt.


De Group bestaat momenteel uit Wick Hill, een bekroonde value-add distributeur met een sterke specialisatie in beveiliging; Zycko, een bekroonde gespecialiseerde EMEA-distributeur met de focus op geavanceerde netwerken; en SIPHON Networks, een bekroonde UC-integrator van oplossingen en technologieën voor het kanaal. Alle drie de bedrijven hebben bewezen ervaring in het leveren van innovatieve technologische oplossingen van leveranciers van wereldklasse en leveren marktgroei voor leverancier partners en klanten. De Group telt zeventien regionale kantoren in heel EMEA en bedient ook andere landen door middel van deze kantoren. De omzet is meer dan US $ 330 miljoen.

 

Over SIPHON
SIPHON Networks Ltd. (SIPHON), met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, is een toonaangevende, internationale Unified Communications (UC) integrator van oplossingen en technologieën voor kanaalpartners die cloud-gebaseerde of locatie gebaseerde UC-technologie, -oplossingen en -diensten willen inzetten. Het bekroonde* bedrijf werd opgericht in 2009 als systeemintegrator voor de ondersteuning van dienstverleners die innovatieve cloud-telefoniediensten lanceren, door het inzetten van zorgvuldig geselecteerde producten om een enkel, geïntegreerd en gecentraliseerd platform op te zetten.


Door haar werk met dienstverleners en resellers in heel Europa heeft SIPHON unieke vaardigheden opgebouwd rond haar professionele en technische ondersteuningsdiensten, en is het bedrijf uitgegroeid van een sterke niche UC-distributeur tot een vertrouwde partner voor het faciliteren van technologieën voor veel van de belangrijkste UC-spelers in de industrie. SIPHON neemt momenteel het voortouw op het gebied van UC-innovatie en ondersteunt kanaalpartners die een volledige UC-ervaring willen leveren aan hun klanten. Dit omvat Microsoft Lync/Skype for Business, evenals een suite van video- en collaboratie-oplossingen.


*In het najaar van 2015 stond SIPHON volgens Deloitte op de 23e plaats van de snelst groeiende technologiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk en is het een van de snelst groeiende technologiebedrijven in EMEA. In januari 2016 werd SIPHON uitgeroepen tot Polycom’s Circle of Excellence Partner of the Year, EMEA - West


EINDE

 

Contacts
Pers voor Nuvias
Annabelle Brown
01326 318212
e-mail abpublicrelations@btinternet.com