SIPHON is er klaar voor om de groei te versnellen met behulp van een substantiële aandeleninvestering van Finance Wales


Cwmbran, 27 maart 2015: SIPHON Networks Ltd (SIPHON), een bekroonde, in Cwmbran gevestigde, leverancier van geavanceerde spraak- en Unified Communications (UC) technologie, heeft zich verzekerd van een substantiële investering in aandelen van Finance Wales.

Sinds de oprichting in 2009 heeft SIPHON een indrukwekkende autonome groei gerealiseerd met een jaarlijkse verdubbeling van haar omzet. De investering van Finance Wales zal de volgende fase van haar groeiplan versnellen. SIPHON wil haar aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux vergroten en uitbreiden naar andere Europese markten. 

"Dat deze investering is binengehaald is een belangrijke mijlpaal voor SIPHON en getuigt van het vertrouwen van Finance Wales in zowel ons businessmodel als in onze professionele en technische expertise. De investering van Finance Wales heeft ons het kapitaal gegeven om de snelle uitbreiding van SIPHON voort te zetten en een groeispurt te realiseren. Een team van kenniswerkers van groot kaliber is de bron van het succes van SIPHON en we verwachten een actieve werving in de komende twee jaar om gelijke tred te houden met onze groeiende business.", aldus Steve Harris, medeoprichter en Managing Director van SIPHON.

Rob Smith, medeoprichter en technisch directeur bij SIPHON, voegde er het volgende aan toe: "Tijdens de groei van SIPHON in de afgelopen 6 jaar hebben we ons portefeuilleaanbod uitgebreid met Cloud Infrastructure en Cloud Services, en hebben we ons daarnaast gericht op de overvloed aan implementatie- en integratiemogelijkheden om real-time communicatie binnen Microsoft UC-omgevingen mogelijk te maken. Steve en ik besloten dat het binnenhalen van een investering in aandelen door een lange-termijnondersteuner ons zou helpen om SIPHON naar het volgende niveau te brengen. We kozen voor Finance Wales, omdat zij de tijd namen om een grondig inzicht in onze business te krijgen en een investering structureerde die zou fungeren als een katalysator voor onze toekomstige groei. "

Senior Investment Executive, Stephen Stolliday, en Investment Executive, Leanna Davies, structureerden de investering van Finance Wales. In een reactie op de investering,zei Stephen Stolliday het volgende: "SIPHON heeft een sterke productportefeuille die door een uitgebreid pakket professionele diensten wordt ondersteund. Het is een combinatie die SIPHON in staat stelt om innovatieve, end-to-end oplossingen te leveren aan haar klantenbestand van wereldklasse. Het bedrijf heeft een indrukwekkend managementteam met een benijdenswaardige reputatie en expertise in een breed scala van UC-waardeproposities. Met de steun van Finance Wales is SIPHON goed toegerust om te kunnen profiteren van een spannende tijd in de telecomsector en haar activiteiten op te schalen"

Leanna Davies voegde er het volgende aan toe: "SIPHON heeft in korte tijd een opmerkelijke reputatie opgebouwd op het gebied van klantgerichte, gebundelde communicatieoplossingen, die tot een orderboek met een zeer gezonde mix van nieuwe en terugkerende business heeft geleid. Met haar ongeëvenaarde combinatie van technische expertise, kwaliteit van de ondersteuning en distributiemogelijkheden is SIPHON goed toegerust om te blijven voldoen aan de hoge verwachtingen van klanten. Het doet ons veel genoegen om de groeiambities van het bedrijf te ondersteunen en te financieren."

In 2012 heeft SIPHON met succes VCOMM Distribution in Newbury overgenomen, waardoor haar opslag- en logistieke faciliteiten aanzienlijk werden uitgebreid en een snelle uitvoering van de Customer Premise Equipment (CPE) contracten mogelijk werd. Het bedrijf is haar portefeuille blijven verbeteren en heeft onlangs een Microsoft UC Technology Practice opgezet.

SIPHON heeft een aantal prestigieuze prijzen gewonnen van haar gemeenschap van samenwerkende leveranciers.  Afgelopen maand kreeg het bedrijf de titel Polycom Partner van het jaar 2014 voor EMEA (West) bij Team Polycom 2015 in Orlando, Florida en in september 2014 kreeg SIPHON de titel Partner van het Jaar van gespreksopnameleverancier OrecX.

Over SIPHON
SIPHON, opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 2009, is een toonaangevende Europese speler op het gebied van innovatie, levering, integratie en ondersteuning van geavanceerde Voice & Unified Communications-technologie. Voor meer informatie verwijzen we u naar:  www.siphonnetworks.com

Over Finance Wales
Finance Wales werd in 2001 door de regering van Wales opgericht en biedt commerciële financiering aan kleine en middelgrote ondernemingen in heel Wales om ze de mogelijkheid te bieden hun potentieel voor innovatie en groei te realiseren. Het bedrijf is onderdeel van de Finance Wales Group en in 2013 -14 investeerde Finance Wales meer dan £ 31,2 miljoen via 201 schuldinstrumenten en aandeleninvesteringen in groeiende bedrijven in Wales.

Finance Wales investeert momenteel een aantal fondsen in meer kleine en middelgrote bedrijven in Wales dan ooit:

Het Wales JEREMIE Fund van £150 miljoen dat gericht is op het stimuleren van effectieve investeringen in kleine en middelgrote bedrijven. Het Fonds wordt via de regering van Wales en de Europese Investeringsbank ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van het Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises (JEREMIE) initiatief van de Europese Commissie (het gezamenlijke initiatief Europese middelen voor micro-ondernemingen en het MKB).